Forum naszej ligi
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Wątek zamknięty
10 dni od NYK
Twitter: @HermmanM
Email: hermman891@gmail.com
Chyba pomyliłeś ligi, trafia do Utah na 10 dni.
Chyba pomyliłeś ligi, trafia do Utah na 10 dni.
Tak tak chodziło o Utah
a jak ja chce dać mu kontrakt to mogę ?
Możesz.
3 letnie minimum gdzie 3rok jest TO od SSS
Możesz dawać maksymalnie tylko dwuletnie minimum
Możesz dawać maksymalnie tylko dwuletnie minimum
Zmieniam więc na 3+3+3TO od SSS
Przepraszam za zamieszanie
Proszę o zwolnienie Terrego przez managera PHI
Utah korzystają z swojego Bi-annual Exception i wyrównują ofertę.
Złożyłem ofertę w 24h to nie ma co wyrównywać.
Złożyłem ofertę w 24h to nie ma co wyrównywać.
10:42 a 12:27 to jest ponad 24h
Złożyłem ofertę, która została skorygowana o 8 rano przecież.
Złożyłem ofertę, która została skorygowana o 8 rano przecież.
Wtedy złożyłeś ofertę nieważną bo 2 letniego minimum nie można z TO .
Po 12 dałeś 3+3 +3(TO)
Z jednej strony rację ma Hermman, gdyż nawet jak skorygowałeś ofertę, to po czasie. Dlatego Hermann teoretycznie mógł ją wyrównać.
Z drugiej strony Bi-Annual jest maksymalnie dwuletnie i nie można nim wyrównać oferty 3letniej.
W takiej sytuacji Rozier max po 10 dniu trafia do SuperSonics.
Przepraszam bardzo ale Hermann wyrównał gwarantowaną kwotę w kontrakcie. IMO to on powinien dostać Roziera. Opcja znaczy równe 0 $
Z jednej strony rację ma Hermman, gdyż nawet jak skorygowałeś ofertę, to po czasie. Dlatego Hermann teoretycznie mógł ją wyrównać.
Z drugiej strony Bi-Annual jest maksymalnie dwuletnie i nie można nim wyrównać oferty 3letniej.
W takiej sytuacji Rozier max po 10 dniu trafia do SuperSonics.
3 rok kontraktu był tylko opcją , gdyby to była 3 letnia gwarancja bym po 10 dniach puścił Roziera.
Moim zdaniem wyrównałem wyjątkiem to co SSS oferowało gwarantowanie czyli 2 lata po 3 mln$
Przepraszam bardzo ale Hermann wyrównał gwarantowaną kwotę w kontrakcie. IMO to on powinien dostać Roziera. Opcja znaczy równe 0 $
Wyrównanie oznacza danie takiego samego kontraktu.
Sorry Mazi ale uważam że to bzdura i brak konsekwencji. Skoro danie opcji nie jest żadną przewaga w trakcie FA to czemu miałoby być przewagą w trakcie RS?
Gracz NBA wybierze najpierw 2 letni kontrakt czy 2 letni plus opcję zespołu? Oczywiście że dwuletni.
Mimo że Michał tu jest moim rywalem, jestem przekonany że to on powinien to dostać
Sorry Mazi ale uważam że to bzdura i brak konsekwencji. Skoro danie opcji nie jest żadną przewaga w trakcie FA to czemu miałoby być przewagą w trakcie RS?
Gracz NBA wybierze najpierw 2 letni kontrakt czy 2 letni plus opcję zespołu? Oczywiście że dwuletni.
Mimo że Michał tu jest moim rywalem, jestem przekonany że to on powinien to dostać
Czapki z głów dla Jareda. Znalazł kapitalny kruczek w naszym CBA. Nie spodziewałem się, że taki z niego cwany lis.
CBA:
...Zespoły posiadające zawodników na 10-dniowych kontraktach, mogą wyrównać ofertę innego zespołu przez 24 godzin od jego podpisania (jak w przypadku RFA). Warunkiem koniecznym jest posiadanie wystarczającego miejsca w budżecie na jego kontrakt. 10-dniowe kontrakty są podpisywane natychmiast, a nie po okresie 24h...
Przede wszystkim: Nigdzie w CBA nie ma zapisane że wyrównanie oznacza danie takiego samego kontraktu.
Gwarantowane było tylko 2 lata umowy , czy dostaniesz 2 lata czy 2 + TO to masz zagwarantowane takie same pieniądze.
Zawodnik zawsze weźmie prędzej umowę 2 letnią niż 2 letnią z TO aby za 2 lata starać się zgarnąć więcej gwarantowanych pieniędzy.
Przede wszystkim: Nigdzie w CBA nie ma zapisane że wyrównanie oznacza danie takiego samego kontraktu.
Idąc tą drogą mógłbyś wyrównać kontraktem na 6mln na sezon.
Wyrównanie oznacza danie takiego samego kontraktu.
Ostatnio edytowany przez wyszedlem (2017-10-21 04:32:58)
Wiesz czym jest wyrównanie? Czy jak wyrównujesz RFA to dodajesz lub odejmujesz TO z zaakceptowanej oferty? Nie, kontrakt podpisujesz na tych samych warunkach. Rozier trafi do SuperSonics i koniec dyskusji.
Strony: 1
Wątek zamknięty